Салата от печен лук с царевица

Източник: Бон Апети
Дата: 01.11.2004
Салата от печен лук с царевица
 
Необходими продукти:
2 глави бял кромид лук
2 глави червен лук
1 консерва царевица (200 г)
4-5 бр. печени червени чушки
4 едри скилидки чесън
4-5 стръка магданоз
3 стръка копър
8 с. л. олио
2 с. л. оцет
1 ч. л. горчица


Начин на приготвяне:
1
Салата от печен лук с царевица
Необелените скилидки чесън и нарязаният на колелца лук се изпичат върху скара или грил тиган. Лукът се запича по 5-8 минути от всяка страна.
2
Салата от печен лук с царевица 2
В купа се смесват олиото, оцетът, горчицата и солта. Добавят се наситнените магданоз и копър, обеленият и счукан (скълцан) чесън.
3
Салата от печен лук с царевица 3
Царевицата и нарязаните надребно чушки се поставят в купа и се овкусяват с дресинга. Лукът се подрежда в чиния и се поднася като канапе на овкусената салата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: