Салата от пресни картофи, зелен фасул и аншоа

Дата: 03.06.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г пресни картофи (дребни)
200 г зелен фасул (кенийски)
200 г чери домати
8 филета аншоа
2 глави лук
50 мл студено пресован зехтин
1/2 с. л. бял винен оцет
сол и черен пипер на вкус
 
Бон Апети препоръчва:
BILLA България успешно развива проекта си „Градините на BILLA“, в рамките на който веригата осъществява ползотворно партньорство с над 30 внимателно селектирани родни производители. Така клиентите на BILLA могат да избират между богато разнообразие от вкусни и качествени плодове и зеленчуци с гарантиран български произход, отгледани екосъобразно и с грижа за здравето в над 150 зеленчукови градини, оранжерии и лозя в цялата страна. Отличното качество и вкус на родните плодове и зеленчуци се дължи не само на внимателно подбраните сортове и семена, но и на специалните грижи, полагани за тях както от земеделските производители, така и от експертите на BILLA. От тази година грижата за качеството на продукцията, както и отговорността за здравето на потребителите става още по-голяма, благодарение на новата програма на BILLA за намаляване нивата на пестицидите, с които се третират плодовете и зеленчуците. Инициативата включва двустепенен независим контрол на качеството в рамките на цялостния процес – от подбора на семената, през засаждането и отглеждането, до транспорта и излагането на стоката на рафтовете в магазините. Така в родните плодове и зеленчуци с марка BILLA градини, вече ще бъдат гарантирани нива на пестициди в пъти по-ниски от максимално допустимите норми в България. Повече за програмата и кампанията може да прочетете на www.billa.bg

Виж повече
 

Начин на приготвяне:
1
Салата от пресни картофи, зелен фасул и аншоаЛукът се поставя в тавичка, без да се бели и се залива с 30 мл зехтин. Поръсва се със сол и се пече около 25 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
2
Салата от пресни картофи, зелен фасул и аншоа 2Охлажда се, обелва се и се реже на кубчета.
3
Салата от пресни картофи, зелен фасул и аншоа 3Зеленият фасул се бланшира за кратко във вряща подсолена вода, след това се шокира в ледено студена вода и се отцежда.
4
Салата от пресни картофи, зелен фасул и аншоа 4Картофите се готвят на пара до готовност, охлаждат се и по-големите се разполовяват.
5
Салата от пресни картофи, зелен фасул и аншоа 5Филетата аншоа се режат на парченца, доматите се разполовяват.
6
Салата от пресни картофи, зелен фасул и аншоа 6В купа се разбъркват картофите, доматите, фасулът, лукът и аншоата.
7
Салата от пресни картофи, зелен фасул и аншоа 7Салатата се овкусява със сол, черен пипер, оцет и останалия зехтин.
8
Салата от пресни картофи, зелен фасул и аншоа 8По желание се поднася с пресен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.06.2020
Пробвах салатата точно по рецепта , но аншоата превзе всичко като вкус , така че може да се намали .
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта