Салата с пилешки дробчета

Дата: 29.03.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г пилешки дробчета
50 г радичио
50 г рукола
50 г бейби спанак
1 малка глава червен лук
100 г синьо сирене
100 мл вино „Мадейра“
100 г бекон на кубчета
200 г хляб (заквасен)
30 мл зехтин
1 с. л. соев сос Kikkoman
сол и черен пипер на вкус
за дресинга:
1 ч. л. дижонска горчица
20 мл бял балсамов оцет
40 мл студено пресован зехтин
1 ч. л. мед
1 стрък мащерка
сол на вкус
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Салата с пилешки дробчетаСложете бекона в студен съд. Включете котлона и загрейте съда. Гответе, докато беконът стане златист. Извадете го.
2
Салата с пилешки дробчета 2В същия съд налейте 20 мл от зехтина. Загрейте го на умерен огън. Запържете почистените и нарязани надве дробчетата.
3
Салата с пилешки дробчета 3Деглазирайте с виното и дръпнете от огъня. Нарежете дробчетата на по-малки парчета ги овкусете със соевия сос и черен пипер. Охладете до стайна температура.
4
Салата с пилешки дробчета 4Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Нарежете хляба на едри кубчета. Залейте го с останалия зехтин и го овкусете със сол. Изпечете за 8-10 минути.
5
Салата с пилешки дробчета 5Нарежете лука на полумесеци и накъсайте радичиото. В голяма купа смесете радичиото, руколата, спанака и лука.
6
Салата с пилешки дробчета 6Разбъркайте горчицата с меда, оцета, зехтина, сол и листенцата мащерка - трябва да се получи гладка емулсия.
7
Салата с пилешки дробчета 7Овкусете салатата с дресинга и разбъркайте.
8
Салата с пилешки дробчета 8Сервирайте с натрошеното синьо сирене, бекона, дробчетата и хляба.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Антония коментира рецептата Булгур пилаф със спанак
Krasimir Petrov се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Надиплен хляб с бекон
dragonfairy се регистрира в сайта.
ani_borisowa коментира рецептата Огретен от картофи
Ivaylo Dimitrov се регистрира в сайта.
Max Semeen Profil се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Веганска майонеза
Бон Апети коментира рецептата Тарт "Татен"
Nikolay Dimovski се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта