Салата с пилешко филе

Апетитна и свежа
Източник: Бон Апети
Дата: 28.01.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г пилешко филе
1 авокадо
50 г сушени домати
1 краставица
1/2 глава червен лук
150 г микс от зелени салати
30 мл зехтин
сол на вкус

за дресинга:
80 мл зехтин „Екстра върджин“
30 мл бял балсамов оцет
1 скилидка чесън
1 ч. л. дижонска горчица
1 ч. л. мед
1/2 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус

за крутоните:
2 чабати
20 г сирене „Грана падано“
20 мл зехтин
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата с пилешко филе
Пилешкото филе се намазва със зехтина и се изпича в грил тиган от всички страни до готовност, след което се посолява.
2
Салата с пилешко филе 2
Краставицата се обелва и се нарязва на малки кубчета.
3
Салата с пилешко филе 3
Авокадото също се обелва, костилката се отстранява и месестата част се реже на кубчета.
4
Салата с пилешко филе 4
Лукът се реже на тънки полумесеци, а сушените домати и пилешкото месо – на ивички.
5
Салата с пилешко филе 5
Дресингът се приготвя като зехтинът се разбива с оцета, сол и черен пипер на вкус, стрития на паста чесън, дижонската горчица, меда и ригана и се разбърква добре.
6
Салата с пилешко филе 6
Чабатите се нарязват на кубчета, слагат се в сгорещен тиган и се заливат със зехтина. Крутоните се готвят на умерен огън, докато станат златисти, като се овкусяват със сол и черен пипер, стритата на паста скилидка чесън и настърганото сирене.
7
Салата с пилешко филе 7
Краставицата се смесва с лука, сушените домати и авокадото. Сипва се салатният микс и салатата се разбърква с дресинга, разпределя се в чинии и се гарнира с крутоните и пилешкото месо.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

25.08.2018
Страхотна за по-лека вечеря :)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.06.2016
Много вкусна. Единственото, което на моя му липсваше беше малко синьо сирене... Но то на него винаги нещо му липсва, така че салатата си е супер!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: