Салата Цезар с аншоа

Дата: 27.04.2014
Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Салата Цезар с аншоа
 
Необходими продукти:
100 г италиански хляб
1 скилидка чесън
1/4 ч. ч. майонеза
1/4 ч. ч. прясно настъргано сирене "Пармезан"
3 с. л. прясно изцеден лимонов сок
1 с. л. зехтин
1 ч. л. аншоа
1 салата "Айсберг"
едро смлян черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Загрейте предварително фурната на 200 градуса. Нарежете хляба на филийки с дебелина 1 см и намажете с чесън и олио от двете им страни. След това ги нарежете на кубчета, сложете ги в тавичка и ги изпечете, докато добият златисто кафяв цвят. Оставете ги да изстинат.
2
През това време разбъркайте в голяма купа за салата майонезата, пармезана, лимоновия сок, зехтина, пастата от аншоа и 1/4 чаена лъжица черен пипер.
3
Отстранете кочана и нарежете айсберга на четири равни части, а след това - на едри парчета. Поставете в купа за салата и овкусете с предварително приготвения дресинг. Разбъркайте добре и поръсете с кротоните.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

19.06.2017
Замених италианския хляб с обикновен
1.
Изпрати
лично съобщение

17.10.2015
Не настъргах пармезана а го нарязах на люспи. Към дресинга прибавих съвсем малко горчица.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георги Колчев се регистрира в сайта.
Tsarina Penkova се регистрира в сайта.
Миглена Цветанова се регистрира в сайта.
Ivelina Petrova се регистрира в сайта.
Стела се регистрира в сайта.
Росица Стратиева коментира рецептата Рибена шакшука
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта