Пролетна салата с боб

Традиционна нашенска салата в пролетен вариант
Източник: Бон Апети
Дата: 16.07.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г консерва бял боб
400 г консерва червен боб
100 г бейби спанак
1 връзка репички
1 връзка пресен лук
1 краставица
4 стръка джоджен

за дресинга:
90 мл зехтин
1 лимон
1 с. л. мед
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пролетна салата с боб
Репичките се режат на много тънки кръгчета.
2
Пролетна салата с боб 2
Краставицата се обелва, разполовява се по дължина, почиства се от семките и твърдата част се реже косо.
3
Пролетна салата с боб 3
Лукът и джодженът се наситняват.
4
Пролетна салата с боб 4
Дресингът се приготвя като се смесват медът, настърганата кора и сокът от лимона, зехтинът и сол на вкус, и се разбърква, докато се получи емулсия.
5
Пролетна салата с боб 5
Репичките, краставицата, лукът, отцедените бял и червен боб, спанакът и джодженът се заливат с дресинга.
6
Пролетна салата с боб 6
Салатата се разбърква и се поднася веднага.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

02.06.2020
Нямах спанак и я направих със салата - пак се получи много свежо! Благодаря за рецептата!
5.
Изпрати
лично съобщение

27.05.2014
това ще е салатата за вечеря днес. благодаря
4.
Изпрати
лично съобщение

17.05.2014
Много вкусна салата! Аз сложих и моркови, и репички, и малко червен лук освен пресния, джоджен нямах, но пък добавих магданоз.
3.
Изпрати
лично съобщение

14.05.2014
Много интересен и различен вкус!Чудесна рецепта!
2.
Изпрати
лично съобщение

14.05.2014
Страхотна ,пролетна и освежаваща салата.Аз замених репичките с моркови и се получи страхотно. Подходяща както за гарнитура, така и за основно при забързаният работен ден :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


niko44 се регистрира в сайта.
fensyy се регистрира в сайта.
Aylin Halilova се регистрира в сайта.
Евелина Наскова се регистрира в сайта.
Величка Семова коментира рецептата Войнишки курабии
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: