Сандвич с телешки език

Подходящ и за предястие, и за основно
Източник: Бон Апети
Дата: 18.12.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1/2 сварен телешки език
6 филии хляб с квас
3–4 с. л. зехтин
2–3 скилидки чесън
рукола за гарниране

за соса:
3 с. л. червен винен оцет
30 г зелени маслини (без костилки)
3 филета аншоа
1 скилидка чесън
1/2 с. л. дижонска горчица
50 мл зехтин
1/4 връзка пресен магданоз
2 яйца
1/2 ч. л. настърган хрян


Начин на приготвяне:
1
Сандвич с телешки език
Яйцата се сваряват за 8 минути и се охлаждат.
2
Сандвич с телешки език 2
Маслините, чесънът, горчицата, хрянът, аншоата и магданозът се смилат със зехтина и оцета.
3
Сандвич с телешки език 3
Жълтъците се намачкват, добавят се към соса, заедно с наситнените белтъци и се разбърква добре.
4
Сандвич с телешки език 4
Филийките хляб се намазват със зехтин.
5
Сандвич с телешки език 5
Запичат се на сух тиган от всяка страна.
6
Сандвич с телешки език 6
Натриват се с чесън.
7
Сандвич с телешки език 7
Намазват се със соса.
8
Сандвич с телешки език 8
Отгоре се подрежда нарязаният натънко телешки език и се гарнира с рукола.



Съвет за приготвянето на телешкия език:
Суровият телешки език се измива, залива се със студена вода и се оставя да кипне. След това се отпенва много добре и се вари до готовност – около 3 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


113 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: