Сарайско сладко

Сиропирани пържени филийки
Източник: Бон Апети
Дата: 02.03.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 хляб
250 мл прясно мляко
3 с. л. захар
4 яйца
100 г краве масло

за сиропа:
250 г захар
250 мл вода
2 шушулки кардамон


Начин на приготвяне:
1
Сарайско сладко
Захарта за сиропа се сипва в касерола, заедно с водата и семенцата от шушулките кардамон, кипва се и се оставя на огъня, докато се получи сироп – около 15 минути.
2
Сарайско сладко 2
Хлябът се нарязва на филийки.
3
Сарайско сладко 3
Захарта се разтваря в млякото.
4
Сарайско сладко 4
Яйцата се разбиват в купа.
5
Сарайско сладко 5
Филийките се потапят първо в подсладеното мляко, после в яйцата и се пържат в маслото.

6
Сарайско сладко 6
Сервират се със сиропа.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: