Селска туршия в бидон

Източник: Bilqna Vladimirova Vladova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 26.03.2018
Селска туршия в бидон
 
Необходими продукти:
10 кг зеленчуци (карфиол, моркови,
зелени домати, корнишони)
4 бр. целина (глави и листа)
6-7 глави чесън
500 г сол
оцет


Начин на приготвяне:
1
Солта се изсипва на дъното на бидона и се намокря хубаво с оцет. Първо се слагат морковите, ако са дребни - не се режат, а ако са едри - се делят на две. Карфиолът се дели на големи розички и се добавя към морковите в бидона.
2
Следват доматите и накрая се слагат корнишоните. Докато се подреждат зеленчуците се слага и едро нарязана целина. През слой се слага и по една глава чесън разрязана през средата.
3
Краставичките стават първи, заради това се слагат последни. Ако преобладават морковите се добавя 200 г сол допълнително.


4
Накрая от лозови пръчки се плете венец и зеленчуците се затискат с камък. Така престояват 20 часа и чак на другият ден се залива с вода и се затваря с капак.


5
Претака се по желание на всеки 1-2 дни. Туршията е готова след около 14 дни.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: