Шекерпаре

Ориенталски сиропирани сладки
Източник: Бон Апети
Дата: 28.10.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 яйца
250 г краве масло (на стайна температура)
100 г захар
80 г грис от твърда пшеница (семолина)
500 г брашно
2 ч. л. бакпулвер
1 бурбонска ванилова захар
50 г шамфъстък
кората от 1 лимон

за сиропа:
500 г захар
500 мл вода
сокът от 1 лимон
2 стръка мащерка


Начин на приготвяне:
1
Шекерпаре
Маслото се разбива със захарта.
2
Шекерпаре 2
Добавят се яйцата и ваниловата захар, и отново се разбива до получаването на кремообразна смес. Накрая се слага настърганата лимонова кора и се разбърква.
3
Шекерпаре 3
Брашното се смесва с гриса и бакпулвера. Прибавя се маслената смес и отново се разбърква – до хомогенизиране.
4
Шекерпаре 4
От тестото се оформят 40 топки и се подреждат в тави с незалепващо покритие. Върху всяка топка се слага по един шамфъстък. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, докато станат златистокафяви – около 20–25 минути.
5
Шекерпаре 5
Сиропът се приготвя като захарта, лимоновият сок, мащерката и водата се сипват в касерола и сместа се оставя на котлона да кипне. Когато се получи хубав гъст сироп, съдът се дърпа от огъня и се оставя да се охлади.
6
Шекерпаре 6
Изпечените „сладки“ се заливат с охладения сироп и се оставят да се напоят за една нощ.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2015
Много са вкусни, вчера ги направих и много ги харесахме!
5.
Изпрати
лично съобщение

30.01.2015
ВСИЧКИ МНОГО ГИ ХАРЕСАХА
4.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2014
страхотни са,направо се топят,и аромата на лимон уникални
3.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2014
рецептата ми хареса, ще я пробвам през почивните дни!
2.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2014
чудесно е
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



138 ДУШИ ОНЛАЙН
Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
Gery Kostadinova се регистрира в сайта.
Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
Жанет Желязкова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: