Шоколадов крем с череши

Неустоима комбинация
Източник: svetla
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 10.06.2023
Шоколадов крем с череши
 
Необходими продукти:
120 г шоколадов кувертюр
2 яйца
40 мл животинска сметана
1 пакетче бурбонска ванилова захар

за маринованите череши:
100 мл червено вино
20 череши
100 г захар
сокът от 1/2 лимон

за гарниране:
20 череши
настърган шоколад
листа от мента


Начин на приготвяне:
1
Черешите се почистват от костилките и се готвят около 10 минути, заедно със захарта и виното.
2
Дърпат се от котлона и се добавя лимоновият сок.
3
Черешите се изваждат, а сиропът се оставя да се редуцира на умерен огън.
4
Шоколадът се разтопява на водна баня и се оставя да се охлади.
5

Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с ваниловата захар и сметаната.
6
Прибавят се 2 с. л. от сиропа и отново се разбива.
7
Добавя се шоколадът и сместа се готви за кратко на водна баня. Сипват се черешите, разбърква се и се оставя да се охлади.
8
Белтъците се разбиват и към тях, при постоянно разбиване се налива сиропът, загрят на около 110 градуса.
9
Белтъците се добавят към сместа с жълтъците на няколко пъти, като внимателно се разбърква.
10
На дъното на чаши се слагат почистените от костилките пресни череши, сместа се разпределя върху тях и се прибира в хладилник за поне 4 часа.
11
Кремът се гарнира с настърган шоколад и листа мента.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


118 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: