Шоколадов сладкиш "Шапкарят"

Източник: Djaya
ТИТЛА: Чирак
Дата: 31.05.2010
Шоколадов сладкиш
 
Необходими продукти:
200 г захар
200 г брашно
30 г какао
1 ч. л. сода бикарбонат
1/4 ч. л. сол
1 с. л. оцет
80 мл олио
1 ванилия
олио и брашно за тавата
230 г сирене "Крема"
70 г захар
1 яйце
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Кремът се приготвя, като сиренето "Крема" се разбива със захарта, яйцето и ванилията и се оставя се настрани.
2
Шоколадова основа се приготвя, като в купа се прави суха смес от брашното, захарта, содата, какаото, солта и ванилията. Отделно се смесват 240 мл вода, олиото и оцетът и се добавят към сухата смес. Разбива се до гладкост с лъжица.
3
Готовата смес се изсипва в намазнена и набрашнена тава с диаметър неповече от 25 см. Върху нея на разстояние 1 см се слагат по две (една върху друга) супени лъжици от крема. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 25-30 минути, докато кремът леко покафенее, а сладкишът пружинира при допир.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Хареса ми рецептата и ще я приготвя:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


142 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: