Шоколадово брауни с шоколадов топинг

Бързо, здравословно, вкусно и без печене
Източник: bebencet0
ТИТЛА: Чирак
Дата: 04.10.2015
Шоколадово брауни с шоколадов топинг
Шоколадово брауни с шоколадов топинг
Шоколадово брауни с шоколадов топинг
 
Необходими продукти:
150 г смлени орехи (или бадеми)
400 г фурми (непосладени и без костилки)
60 г неподсладено какао
1 щипка сол

за топинга:
100 г черен шоколад
150 мл кокосово мляко (или прясно мляко)
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Сложете фурмите в блендер и ги разбийте, докато станат на малки парченца.
2
Смесете фурмите, какаото, смлените орехи и щипка сол, докато се получи консистенция като на тесто (ако е прекалено сухо, добавете 1 или 2 с. л. вода). Изсипете сместа в покрита с целофан правоъгълна тавичка.
3
За да приготвите ганаша стоплете млякото, без да завира. Натрошете шоколада и го сложете в купа. Налейте млякото към шоколада и разбърквайте, докато шоколадът се разтопи, след което го оставете да изстине малко.
4
Добавете щипка сол и изсипете сместа върху тестото от фурми. Сложете десерта в хладилник за 1 час и след това го нарежете на малки парченца.




Съвети:
Шоколадовото брауни се съхранява в хладилник.
Не се притеснявайте, че в рецептата няма захар, тъй като фурмите са достатъчно сладки.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: