Сладкиш „Луиза“

Лесен десерт с превъзходен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 28.09.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
125 г краве масло (на стайна температура)
150 г захар
3 жълтъка (на стайна температура)
250 г брашно
2 ч. л. бакпулвер
1 пакетче бурбонска ванилова захар
200 г сладко от сливи

за топинга:
3 белтъка
50 г захар
100 г чипс от кокос
1 пакетче бурбонска ванилова захар


Начин на приготвяне:
1
Сладкиш „Луиза“
Маслото се разбива със захарта.
2
Сладкиш „Луиза“ 2
При постоянно бъркане, един по един, се добавят жълтъците и се ароматизира с ваниловата захар.
3
Сладкиш „Луиза“ 3
Сипват се сладкото от сливи, брашното и бакпулверът, и се разбърква.
4
Сладкиш „Луиза“ 4
Тестото се разпределя в квадратна форма, застлана с хартия за печене.

5
Сладкиш „Луиза“ 5
Топингът се приготвя като белтъците се разбиват. Към тях се прибавят захарта и ваниловата захар и отново се разбива.
6
Сладкиш „Луиза“ 6
Сипва се кокосовият чипс и се разбърква.
7
Сладкиш „Луиза“ 7
Сместа се разпределя върху тестото. Сладкишът се пече 30 минути в загрята на 150 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

26.11.2015
При мен сладкишът се получи различен от показаният. Вероятно причината е във фурната, но се получи лепкав сладкиш, който много се хареса на семейството ми. Промених малко и топинга, тъй като нямах кокосов чипс и сложих сусам. Беше уникално вкусно. Блатодаря за страхотната рецепта!
4.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2015
Много хубав сладкиш
3.
Изпрати
лично съобщение

20.10.2015
Сладкиша е страхотен на вкус, но 30 мин. печене не са достатъчни.
2.
Изпрати
лично съобщение

10.10.2015
Абсолютно несполучлива рецепта.Още с добавянето на така упоменатите 250 грама брашно се получи тежка и гнетава смес.Времето за печене е недостаъчно.Крайният резултат беше степано и ужасно на вкус нещо.Жалко за изгубеното време и похабените продукти. Отиде право в кофата.
1.
Изпрати
лично съобщение

08.10.2015
Бърз и лесен сладкиш .
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


219 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: