Шоколадово суфле

Вкусен десерт
Източник: Даниел Славов
ТИТЛА: Чирак
Дата: 27.06.2017
Шоколадово суфле
Шоколадово суфле
 
Необходими продукти:
200 г натурален шоколад
200 г краве масло (+ за намазване)
7 яйца
270 г захар
125 г брашно
50 г какао


Начин на приготвяне:
1
Шоколадът се нарязва и се разтопява на водна баня, заедно с маслото.


2
Яйцата се разбиват със захарта - до побеляване.
3
Прибавя се шоколадовата смес, а след това брашното и какаото. Всички съставки трябва да се смесят добре.


4
8 формички за суфле (с диаметър около 8 см) се намасляват и се пълнят със сместа.


5
Пекат се около 10 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.



6
Суфлето се сервира топло, като по желание може да се украси с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

26.03.2020
Станаха уникални ! :)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.08.2018
Бързо,лесно и вкусно, грешката ми беше,че не ги извадих след 10-те минути, а ги оставиш в топлата фурна, но следващия път ще се получи.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


215 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: