Сицилиански портокалов кекс

Дата: 06.12.2016
Източник: мариела
ТИТЛА: Главен готвач
Сицилиански портокалов кекс
 
Необходими продукти:
250 г краве масло
200 г пудра захар
4 яйца
250 г брашно
5 г бакпулвер (1 ч. л.)
кората от 1 портокал
120 мл прясно изцеден портокалов сок
за глазурата:
2-3 с. л. пудра захар
50 мл портокалов сок
 

Начин на приготвяне:
1
Маслото и пудрата захар се разбиват, докато се получи пухкав крем.
2
Добавят се яйцата, брашното, бакпулверът, настърганата портокалова кора и отново се разбърква, докато сместа поеме брашното.
3
Сипва се портокаловият сок и се пече до суха клечка, в предварително загрята на 180 градуса фурна – около 40 минути.
4
След като изстине, кексът може да се залее с глазурата.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

14.08.2017
Украсих го с парченца грейпфрут и вкусът стана още по-наситен.
1.
Изпрати
лично съобщение

03.01.2017
При следващото приготвяте ще му добавя сушени плодове и ядки.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


kanelika коментира рецептата Конфитюр от ягоди и ананас
kanelika коментира рецептата Езме салата
Пламена коментира рецептата Кейк с кайсии
Пламена коментира рецептата Мраморен чийзкейк
Пламена се регистрира в сайта.
Galina Valentinova се регистрира в сайта.
Ilian Angelov се регистрира в сайта.
Стоян Стоянов коментира рецептата Суши маке
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта