Канелени хлебчета

Поднесени с плодово пюре
Източник: Бон Апети
Дата: 18.11.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
450 г брашно
50 мл зехтин (+ за намазване)
2 с. л. пудра захар
2 ч. л. суха мая
2 ч. л. канела
2 ч. л. сол

за поръсване:
150 г пудра захар
2 с. л. канела

за пюрето:
100 г стафиди
100 г фурми
50 г орехи
1 ябълка
сокът от 1/2 портокал


Начин на приготвяне:
1
Канелени хлебчета
Маята се разтваря в 200 мл топла вода.
2
Канелени хлебчета 2
Брашното се смесва с пудрата захар, канелата и солта.
3
Канелени хлебчета 3
Наливат се зехтинът и водата с маята. Замесва се тесто и се оставя да втаса.
4
Канелени хлебчета 4
След това се разточва и се надупчва с вилица. Изрязват се правоъгълници. Намазват се със зехтин и се поръсват със смесените пудра захар и канела.
5
Канелени хлебчета 5
Пекат се в тави с незалепващо покритие в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, докато станат кафяви на цвят – около 10–15 минути.
6
Канелени хлебчета 6
Ябълката се обелва и се нарязва на кубчета. Костилките на фурмите се махат. Стафидите се заливат с портокаловия сок, за да се напоят. След това се смилат, заедно с фурмите, ябълките и орехите.
7
Канелени хлебчета 7
Хлебчетата се поднасят с пюрето.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: