Скумрия в пергамент

Много интересна рецепта, в която приготвяме соса с гъби, маслини и домати
Източник: Бон Апети
Дата: 18.10.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 скумрии
200 г едри печурки
3 домата
1 глава лук
2 скилидки чесън
100 г зелени маслини без костилки
50 мл зехтин „Помаче“
1 връзка магданоз
1/4 ч. л. чили на прах
1/2 ч. л. захар
сол и черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Скумрия в пергамент

Рибата се филетира и се отстраняват коремните костици.

 


2
Скумрия в пергамент 2

Доматите се цепват на кръстчета в долната част, пускат във вряща вода за 10 секунди и след това се потапят в студена вода с лед. Обелват се и се наситняват.

 


3
Скумрия в пергамент 3

Печурките се обелват и се нарязват натънко заедно с пънчетата. Лукът се нарязва на жулиен. Пържат се заедно в загретия зехтин.

 


4
Скумрия в пергамент 4

Щом омекнат се добавят чилито, наситненият чесън, маслините, нарязани на шайби, накълцаните без люспата домати. Овкусява се със сол, черен пипер и захарта. Сосът се оставя  на огъня, докато се сгъсти. Накрая се поръсва наситненият магданоз.

 


5
Скумрия в пергамент 5

Сосът се разпределя върху два листа пергаментова хартия  и отгоре се слагат филетата риба.

 


6
Скумрия в пергамент 6

Завиват се стегнати пакетчета, които се поставят в тава. Пекат се за 10 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

16.08.2016
Наистина се получи страхотно! :)
3.
Изпрати
лично съобщение

03.07.2014
любима рецепта!
2.
Изпрати
лично съобщение

25.06.2014
Страхотно.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Да!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: