Сладкиш Негърче

Източник: Suzana Anton Donevi
ТИТЛА: Чирак
Дата: 16.02.2016
Сладкиш Негърче
 
Необходими продукти:
400 г кисело мляко
1 ч. л. сода за хляб
1 1/2 ч. ч. захар
1 ч. ч. олио
2 ч. ч. брашно
2 с. л. какао
1 ванилия

за глазурата:
125 г краве масло
3-4 с. л. захар
2 с. л. какао
50 мл прясно мляко



Начин на приготвяне:
1
В подходяща купа разбърквате содата и киселото мляко. Добавят се захарта, олиото, какаото, пресятото брашно и ванилията. Разбърквате добре, докато се получи хомогенна смес (не е нужно да ползвате миксер).
2
Сместа се изсипва в подходяща тава, която предварително е намазана с олио и е поръсена с брашно. Пече се 30-40 минути в загрята на 180 градуса фурна.
3
Приготвяте глазурата, като в подходящ съд, на котлон разтопявате маслото, заедно със захарта, какаото и млякото. Вари се, като се бърка непрекъснато, докато се сгъсти.
4
Изчаквате сладкишът да изстине и го нарязвате на парчета. Набождате всяко парче с вилица и го намазвате с глазурата - по този начин част от глазурата попива в сладкиша и десертът изглежда по-красиво, когато се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

28.08.2020
Много вкусен десерт!
8.
Изпрати
лично съобщение

18.08.2020
Получи се вкусно!
7.
Изпрати
лично съобщение

21.03.2017
Много вкусно стана само че нещо не ми се надигна много,може би от печенето нещо..Но следващия път надявам се да стане още по добре
6.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2017
Невероятно вкусно негърче!
5.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2017
Невероятно вкусно негърче!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: