Сладкиш с ябълки и бисквити

Източник: Таня
ТИТЛА: Чирак
Дата: 31.08.2014
Сладкиш с ябълки и бисквити
 
Необходими продукти:
за пандишпана:
4 яйца
1 ч. ч. захар
1 ванилия
1 ч. ч. брашно
1 бакпулвер

за бисквитената плънка:
1 и 1/2 пакет чаени бисквити
1 пакетче краве масло (разтопено)
2 ябълки
1/2 ч. ч. орехи
канела на вкус


Начин на приготвяне:
1
С малка част от маслото се намазва тавата, в която ще се приготвя сладкишът. В останалата част от разтопеното масло се потапят бисквитите и се подреждат на дъното на тавата.
2
Ябълките се обелват и се режат на тънки резени, след което се подреждат върху бисквитите. Отгоре се поръсват счуканите орехи и канелата.
3
Пандишпановото тесто се приготвя като се разбиват яйцата и захарта, към тях при постоянно бъркане се добавя брашното, смесено с бакпулвера и ванилията. Бърка се до получаването на хомогенна смес.
4
С полученото пандишпаново тесто се заливат ябълките и бисквитите.
5
Пече се в предварително загрята до 150 градуса фурна, като 10 минути след слагането на тавата във фурната, температурата се засилва до 180 градуса.
6
След като е готов сладкишът се обръща в подходящ съд и се поръсва с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2016
Мисля, че на вкус е по -добре от колкото изглежда
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Гоголова се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Margarita Ruslanova коментира рецептата Сусамови хлебчета
Мира се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Доматена супа с булгур
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: