Сладолед с мента и шоколад

Източник: Ruslan Dimov
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 04.05.2019
Сладолед с мента и шоколад
Сладолед с мента и шоколад
Сладолед с мента и шоколад
 
Необходими продукти:
400 мл прясно мляко
6 жълтъка
1 щипка сол
120 г пудра захар
200 мл сметана
100 г шоколад
1 връзка мента


Начин на приготвяне:
1
Слагаме млякото на котлона да кипне. Измийте ментата и добавете листата към млякото Аз добавих пръчка канела, половин чаена лъжичка зелен анасон и 2 карамфила. Когато се появят първите мехурчета от кипене дръпнете от котлона и оставете да се изстуди. Придобива зеленикав цвят от ментата. След това прецедете.
2
В купа разбийте жълтъците със захарта и солта до еднородна гладка смес. След това, докато не спирате да бъркате, добавяте млякото. След това сметаната.Разбитата смес трябва да се готви на водна баня.
3
Аз налях вряла вода в широк тиган и в нея сложих тенджерка със сместа, печката е на 5-6. Бърка се постоянно и използвайте дървена лъжица или шпатула.
4
След около 10-12 минути сместа променя консистенцията си и се сгъстява. Ще познаете по това, че от шпатулата не капе а се задържа смес. Сместа е готова, махате от огъня и оставяте да се охлади.
5
Настъргвате шоколада и го добавяте към сместа. Замразявате. По-добре във машина за сладолед.
6
Съвет
Аз исках шоколадът да е на парченца в сладоледа, но избързах и получих шоколадов сладолед с аромат на мента. Следващия път ще изчакам, докато е наистина студен. Консистенцията е гладка и кадифена като на купен сладолед, но ароматът на мента се задържа в устата много дълго. Количеството получено накрая беше около 500 мл.

Съвет:
Аз исках шоколада да е на парченца в сладоледа, но избързах и получих шоколадов сладолед с аромат на мента. Следващия път ще изчакам докато е наистина студен. Консистенцията е гладка и кадифена като на купен сладолед, но ароматът на мента се задържа в устата много дълго. Количеството получено накрая беше около 500мл
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: