Сочни свински котлети

Много ароматни, дебелички и с доста апетитен загар
Източник: Бон Апети
Дата: 04.01.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за пържолите:
6 дебели свински котлета (по 300 г)
3 с. л. зехтин
3 с. л. краве масло
3 стръка мащерка
3 стръка розмарин
3 скилидки чесън

за саламурата:
2 л студена вода
2/3 ч. ч. захар
2/3 ч. ч. сол
1 стрък мащерка
1 стрък розмарин
1 ч. л. черен пипер на зърна
1 ч. л. кориандър на зърна


Начин на приготвяне:
1
Сочни свински котлети

В тенджера се сипва водата, добавят се останалите продукти за саламурата и се кипва, за да се разтворят солта и захарта. След това се сваля от огъня. Сипва се в купа, която се слага в по-голяма купа със студена вода и кубчета лед и се оставя да се охлади напълно за 2 часа.

 

 


2
Сочни свински котлети 2

Котлетите се слагат в течността и се притискат с чиния към дъното. Оставят се така в хладилник поне за 24 часа.

 


3
Сочни свински котлети 3

Изваждат се и се подсушават с хартия. Оставят се на стайна температура за 1 час, за да се темперира месото (ако се пържи студено, отгоре ще загори, а вътре ще остане по-сурово).

 


4
Сочни свински котлети 4

В тиган се загрява лъжица зехтин и в него се запържват до златисто кафяво 2 котлета от всички страни. След това се добавя лъжица масло и по 1 стрък мащерка и розмарин, както и 1 скилидка чесън. Месото се обръща през 2 минути и постоянно се залива със соса в тигана. Когато е готово, се изважда и се оставя да престои 10 минути под алуминиево фолио. Така се изпържват и останалите 4 котлета, на два пъти, с останалите масло, зехтин, билки и чесън. Сервира се с гарнитура по желание.

 


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.09.2020
С типично лятна гарнитура и малко камамбер за разкош.
1.
Изпрати
лично съобщение

26.11.2017
Станаха чудесни, най-вкусните котлети, който сме хапвали вкъщи. Предварителната подготовка определено си заслужаваше.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: