Спагети с лятно „Болонезе“

Бързи и красиви
Източник: Бон Апети
Дата: 04.08.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г спагети
500 г смляно месо (от телешки врат)
250 г чери домати
100 г маслини „Каламата“ (без костилки)
150 мл бяло вино
60 мл зехтин
1/2 връзка босилек
2 стръка мащерка
2 скилидки чесън
1 глава лук
3 с. л. доматен концентрат
1/2 ч. л. чили на люспи
сол и черен пипер на вкус
сирене „Пармезан“ за поднасяне


Начин на приготвяне:
1
Спагети с лятно „Болонезе“
Пастата се вари в подсолена вода, докато стане „ал денте“.
2
Спагети с лятно „Болонезе“ 2
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в сгорещения зехтин.
3
Спагети с лятно „Болонезе“ 3
Прибавят се чилито, листенцата мащерка и каймата. Запържва се много добре, като се бърка, за да се получат златисти трохи.
4
Спагети с лятно „Болонезе“ 4
Налива се виното и след като се изпари, се слага доматеният концентрат. Запържва се за кратко и се овкусява със сол и черен пипер.
5
Спагети с лятно „Болонезе“ 5
Чери доматите и маслините се разполовяват.
6
Спагети с лятно „Болонезе“ 6
Горещият сос се смесва с отцедената паста, чери доматите, маслините и половината от наситнения босилек.
7
Спагети с лятно „Болонезе“ 7
Полива се с малко зехтин и се налива част от водата от варенето на пастата. Готви се 2–3 минути и се дърпа от огъня.
8
Спагети с лятно „Болонезе“ 8
Пастата се поднася с останалия босилек и настърган пармезан.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.06.2016
Перфектни спагети!Браво!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: