Спаначен пудинг

Впечатляващо предястие, а защо не и основно
Източник: Дарко
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 09.03.2017
Спаначен пудинг
 
Необходими продукти:
500 г спанак
4 скилидки чесън
150 г шунка
1/2 ч. ч. орехи
1/2 ч. ч. стафиди
1 глава лук
2 с. л. брашно с набухвател
6 яйца
2-3 с. л. олио
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
краве масло за намазване



Начин на приготвяне:
1
Загрейте олиото в тиган и запържете нарязания наситно чесън за 20-30 секунди.
2
След това добавете листата спанак и ги задушете за 3-4 минути, докато се свият. Отцедете спанака в цедка, за да отстраните излишната течност.
3
В същия тиган сипете зехтина и запържете нарязания наситно лук. Щом омекне, добавете шунката, (нарязана на малки кубчета), нарязаните орехови ядки и стафидите. Разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер.

4
Разбийте яйцата в блендер. Добавете брашното и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте до хомогенна смес. Добавете прецедения спанак и пасирайте. Изсипете в купа и добавете сместа с шунка. Разбъркайте до хомогенизиране.
5
Намаслете добре от вътрешната страна формички за крем карамел. Разпределете сместа в тях. Подредете ги в дълбока тавичка. Налейте гореща вода в тавата и печете 25-35 минути, на водна баня, в предварително загрята на 180 градуса фурна. Оставете пудингите леко да се охладят и ги извадете от формичките.


Съвет:
По-желание може да сервирате с орехови ядки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


171 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: