Спанак с ориз на фурна

Дата: 29.05.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
850 мл пилешки бульон
100 мл животинска сметана
600 г спанак (почистен)
240 г ориз „Балдо“
250 г сирене „Моцарела“
100 г сирене „Пармезан“
120 г бекон (на кубчета)
3 яйца
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 ч. л. риган
1/4 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
краве масло за намазване
галета за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Спанак с ориз на фурнаКубчетата бекон се запържват в загрят сух съд.
2
Спанак с ориз на фурна 2Щом пуснат мазнина, се прибавят лукът и чесънът, нарязани наситно. Сипва се и оризът и се запържва за кратко.
3
Спанак с ориз на фурна 3Добавят се риганът и индийското орехче, разбърква се.
4
Спанак с ориз на фурна 4Малко по малко се налива бульонът и се готви, докато оризът омекне.
5
Спанак с ориз на фурна 5Спанакът се накълцва и се добавя към ориза, разбърква се.
6
Спанак с ориз на фурна 6Щом омекне, се налива сметаната, добавя се и половината от настъргания пармезан. Охлажда се леко. Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
7
Спанак с ориз на фурна 7Прибавят се яйцата и се разбърква.
8
Спанак с ориз на фурна 8Форма за тарт се маже с масло и се поръсва с галета.
9
Спанак с ориз на фурна 9Сместа се изсипва във формата.
10
Спанак с ориз на фурна 10Поръсва се с накъсана моцарела и с останалия настърган пармезан.
11
Спанак с ориз на фурна 11Пече се в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 35 минути.
12
Спанак с ориз на фурна 12Охлажда се леко и се нарязва.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

21.03.2020
Много вкусно! Беконът придава един по-специфичен вкус, но наистина не е безмесно....
9.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2020
Здравейте, зайче кате! Благодарим за коментара ви. Посочените грамажи са точни, не само тук, но и във всичките ни рецепти. Целта на видеото е да покаже стъпките на рецептата, а грамажите се изписват. Поздрави от нас !
8.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2020
Много харесвам рецептата, но това е поредната рецепта, която искам да сготвя и се оказва, че посочените грамажи на продуктите не отговарят на това, което показвате в клипа. Много съм разочарована.
7.
Изпрати
лично съобщение

02.11.2019
Вкусно ястие!
6.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2018
Слушам и изпълнявам :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Анна коментира рецептата Ризото “Миланезе”
Анна коментира рецептата Кекс с кисело мляко
Анна коментира рецептата Картофена крем супа с чесън
Ралица Савова се регистрира в сайта.
Ralitsa Hristova се регистрира в сайта.
El Lie коментира рецептата Козунак
El Lie се регистрира в сайта.
ELLE се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта