Султан кебап

Вкусна засищаща вечеря
Източник: Аделаида
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 25.01.2017
Султан кебап
 
Необходими продукти:
500 г пилешко филе
2 картофа
1 морков
2 глави лук
200 г грах (от консерва)
8 кори за баница
1 с. л. доматено пюре
100 г кашкавал
къри
мащерка
червен пипер
черен пипер
сол

за бешамела:
50 г краве масло
300 мл прясно мляко
2 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лукът и морковът се обелват, нарязват се наситно и се запържват.
2
Добавя се нарязаното на кубчета пилешко филе и се пържи до златисто.
3
Слагат се обелените и нарязани картофи.
4
Сипват се грахът и доматеното пюре.
5
Овкусява се с подправките и се оставя за още 5 минути на котлона.
6
Поставяме две кори за баница в купичка, слагаме от сместа и завиваме като бохча. Обръщаме я и я слагаме в тава. Процедурата се повтаря, докато свърши сместа.
7
За соса загряваме маслото на котлона и когато се разтопи, слагаме брашното, да стане на гъста каша. След това добавяме млякото и бъркаме, до хомогенизиране. Овкусяваме със сол и черен пипер и сместа се излива върху бохчите.

8
Ястието се пече около 20 минути в предварително загрята фурна, след което се изважда, поръсва се с настърган кашкавал и се запича до златисто.


Съвет:
От посочените продукти излизат 4 бохчи.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

06.05.2021
Добре стана
7.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2021
Много вкусно се получи!
6.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2021
Много вкусна вечеря се получи за моето семейство!
5.
Изпрати
лично съобщение

07.08.2020
Благодаря много за рецептата! Изключително вкусно ястие!
4.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2020
Много вкусно се получи!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: