Султан кебап

Апетитно, невероятно вкусно, ароматно и същевременно леко засищащо ястие
Източник: Desislava Genova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 17.03.2019
Султан кебап
 
Необходими продукти:
8 броя кори за баница
800 г пилешко филе
300 г гъби
1 тиквичка
1 морков
2 с. л. доматено пюре
1 глава лук
4 скилидки чесън
3 с. л. краве масло
сол, черен и червен пипер

за сос бешамел:
2 с. л. краве масло
1 с. л. брашно (с връх)
300 мл прясно мляко
сол, черен пипер, индийско орехче

за поръсване:
200 г кашкавал


Начин на приготвяне:
1
Пилешкото месо и зеленчуците се нарязват на ситно. Маслото се разтопява в тиган и към него се добавя месото. Когато побелее, се слагат лука и чесъна, след няколко минути се прибавят моркова, тиквичката, гъбите.
2
Ястието се подправя с червен и черен пипер, разбърква се за 1-2 минути, добавя се доматено пюре и се залива с 1 ч.ч. топла вода. Посолява се и се оставя да покъкри, докато водата се изпари.
3
В по-дълбока тенджерка се стопява маслото за бешамела. Когато се сгорещи, се дърпа от котлона и се прибавя брашното. При непрекъснато бъркане се добавя прясното мляко. Връща се на котлона и се бърка, докато соса се сгъсти. Подправя се със сол, черен пипер и индийско орехче.
4
В супена купичка се поставя сгъната на две кора, а върху нея, напречно още една. Корите трябва да висят извън купичката, за да може да се завие с тях плънката. Купичката се пълни догоре с плънка и се загръща с корите. Притиска се добре и се обръща в намазнена тавичка.
5
Процедурата се повтаря с останалите продукти, като се получават общо 4 куполчета.
6
Всяка порция се залива с 2-3 с.л. сос бешамел. Ястието се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути. След това се поръсва с настърган кашкавал и се запича до златисто.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2021
Много вкусно се получи!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: