Супа от листа на червено цвекло

Лека, приятна и диетична супичка
Източник: Звездица
ТИТЛА: Готвач
Дата: 05.10.2017
Супа от листа на червено цвекло
 
Необходими продукти:
3 връзки листа от червено цвекло
3 средно големи моркова
1 голяма глава лук
3 скилидки чесън
50 мл зехтин
3 топки фиде
2–3 стръка пресен джоджен
200 г сметана (или кисело мляко 4,5%)
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лукът, морковите и чесънът се наситняват и се задушават в зехтина и 150 мл вода за около 15 минути.
2
Листата цвекло се почистват от жилите и се наситняват.
3
Когато зеленчуците са се задушили и водата почти се е изпарила, в тенджерата се сипват 2 л вряла вода и в нея се слагат нарязаните листа цвекло.
4
Щом течността кипне отново, в тенджерата се пуска натрошеното фиде. Подправя се със сол и черен пипер на вкус и се готви 5 минути. След това котлонът се изключва, като супата остава да къкри още около 5 минути.
5
Готовата супа се сервира с лъжица сметана или кисело мляко, поръсено с листенца джоджен.


Съвет:
Супата може да се приготви и от листа на бяло цвекло или от какъвто и да е зелен листен вид – лапад, коприва, киселец, спанак или от комбинация между тях.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


227 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: