Пържени калмари

Дата: 08.09.2011
Източник: Бон Апети
Пържени калмари
 
Необходими продукти:
400 г калмари (туби)
4 скилидки чесън
1 щипка сухо чили
3–4 стръка магданоз
1 лимон
50 мл бяло вино
25 г краве масло
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пържени калмари
Ситно нарязаните скилидки чесън и чилито се запържват за кратко в силно сгорещения зехтин. Прибавят се нарязаните на шайби калмари.


2
Пържени калмари 2
Налива се виното и се разбърква добре. 


3
Пържени калмари 3
Прибавят се маслото и наситненият магданоз. Овкусяват се със сол и черен пипер на вкус. Поднасят се с резени лимон.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


200 ДУШИ ОНЛАЙН
Мария се регистрира в сайта.
Hristina Markova се регистрира в сайта.
Didi Nikolova се регистрира в сайта.
М. Томова коментира рецептата Питки със сирене
Yildiz Genchay се регистрира в сайта.
G. коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Irena Petrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта