Пържени калмари

Много вкусни и леко пикантни
Източник: Бон Апети
Дата: 08.09.2011
Пържени калмари
 
Необходими продукти:
400 г калмари (туби)
4 скилидки чесън
1 щипка сухо чили
3–4 стръка магданоз
1 лимон
50 мл бяло вино
25 г краве масло
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Пържени калмари

Ситно нарязаните скилидки чесън и чилито се запържват за кратко в силно сгорещения зехтин. Прибавят се нарязаните на шайби калмари.


2
Пържени калмари 2

Налива се виното и се разбърква добре. 


3
Пържени калмари 3

Прибавят се маслото и наситненият магданоз. Овкусяват се със сол и черен пипер на вкус. Поднасят се с резени лимон.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

15.04.2022
Много вкусни! Аз пропуснах магданоза заради дъщеря ми, но ми липсваше нещо свежо
3.
Изпрати
лично съобщение

14.06.2021
Калмарите стават невероятно вкусни.
2.
Изпрати
лично съобщение

09.10.2015
Вкусно .
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Ммммм.......
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


162 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: