Пържени калмари

Дата: 08.09.2011
Източник: Бон Апети
Пържени калмари
 
Необходими продукти:
400 г калмари (туби)
4 скилидки чесън
1 щипка сухо чили
3–4 стръка магданоз
1 лимон
50 мл бяло вино
25 г краве масло
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пържени калмари
Ситно нарязаните скилидки чесън и чилито се запържват за кратко в силно сгорещения зехтин. Прибавят се нарязаните на шайби калмари.


2
Пържени калмари 2
Налива се виното и се разбърква добре. 


3
Пържени калмари 3
Прибавят се маслото и наситненият магданоз. Овкусяват се със сол и черен пипер на вкус. Поднасят се с резени лимон.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


109 ДУШИ ОНЛАЙН
Жени се регистрира в сайта.
Anton Antonov се регистрира в сайта.
Maria Trencheva се регистрира в сайта.
Ivan Georgiev се регистрира в сайта.
Vania Ilinova се регистрира в сайта.
Michaela Zografova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта