Пържени калмари

Много вкусни и леко пикантни
Източник: Бон Апети
Дата: 08.09.2011
Пържени калмари
 
Необходими продукти:
400 г калмари (туби)
4 скилидки чесън
1 щипка сухо чили
3–4 стръка магданоз
1 лимон
50 мл бяло вино
25 г краве масло
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пържени калмари

Ситно нарязаните скилидки чесън и чилито се запържват за кратко в силно сгорещения зехтин. Прибавят се нарязаните на шайби калмари.


2
Пържени калмари 2

Налива се виното и се разбърква добре. 


3
Пържени калмари 3

Прибавят се маслото и наситненият магданоз. Овкусяват се със сол и черен пипер на вкус. Поднасят се с резени лимон.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

14.06.2021
Калмарите стават невероятно вкусни.
2.
Изпрати
лично съобщение

09.10.2015
Вкусно .
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Ммммм.......
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: