Пълнeни пилешки бутчета

Пилешко
Източник: Росен
ТИТЛА: Чирак
Дата: 19.11.2011
Пълнeни пилешки бутчета
 
Необходими продукти:
2бр пилешки бутчета
150гр бекон
6бр Прошуто на тънки ленти
120гр червено зеле
3 филии хляб
1 Скилидка чесън
1 Стрък прясна мащерка
4с.л. зехтин
Сол и пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1

Обезкостете пилешките бутчета, като оставите долния хрущял на кожата. Начукайте ги равномерно между два пласта стреч фолио.
 


2

Нарежете останалите продукти да са ви готови. Зелето на ситно, хляба на малки крутонии, Бекона  кубчета двапъти по голями от хляба и чесъна на ситно.  
 


3

Намаслете тава с 2 с.л. зехтин, прибавете хляба и объркайте добре. Запечете в загрята фурна на 200 градуса за 10-15 мин. до като придобие златист цвят.


4

Сложете 2 с.л. зехтин в тиган и запържете бекона до тумно златисто, извадете го от тигана. В същата мазнина прибавете нарязаното зеле и гответе на слаб огън до като омекне. Прибавете наситнения чесън.


5

В подходяща купа смесете крутоните, бекона и зелето. Накъсайте листенцата мащерка и овкусете с сол и пипер. Внимавайте със солта бекона почти винаги е солен.


6

Разстелете три листа прошуто под всяко от бутчетата така че да се застъпват. Разпределете плънката равномерно и завийте на руло.


7

Печем 20-25мин. на 200 градуса.


8

Може да направите повече от плънката и да я сервирате като гарнитура за основно ястие.


П.П. Това е първата ми рецепта която споделям с вас.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vikichu26 се регистрира в сайта.
Ради се регистрира в сайта.
Mina Mihaylovska се регистрира в сайта.
CuliNarnia коментира рецептата Спаначена салата с лимец
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: