Телешки език с патладжани

Предложение за един лек обяд или вечеря
Източник: Бон Апети
Дата: 27.08.2012
Телешки език с патладжани
 
Необходими продукти:
900 г телешки език
60 г краве масло
1 скилидка чесън
2–3 дафинови листа
3–4 зърна бахар
1 щипка лют червен пипер
сол и черен пипер на вкус

за патладжаненото пюре:
400 г патладжани
40 г натрошени орехи
30 г сушени домати
2 скилидки чесън
2–3 стръка магданоз
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешки език с патладжани

Езикът се вари 4 часа с дафиновите листа, бахара, сол и черен пипер на вкус. 


2
Телешки език с патладжани 2

Патладжаните се изпичат в загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути. След това се обелват и се овкусяват със сол. Оставят се в цедка да се отцедят.

 


3
Телешки език с патладжани 3

В зехтина на слаб огън се задушават чесънът и сушените домати, нарязани наситно. 


4
Телешки език с патладжани 4

Прибавят се патладжаните, нарязани наситно, разбърква се и пюрето се овкусява със сол и черен пипер на вкус. 


5
Телешки език с патладжани 5

Поръсва се наситнения пресен магданоз и с натрошените орехи. 


6
Телешки език с патладжани 6

Свареният език се обелва внимателно. 


7
Телешки език с патладжани 7

След това се нарязва на шайби.


8
Телешки език с патладжани 8

В тиган се разтапя масло и в него се слага намачканият чесън и телешкият език. Овкусява се с червения пипер. 


9
Телешки език с патладжани 9

Езикът се поднася с патладжаненото пюре. 




 


Съвет: 


Може да сварите езика в тенджера под налягане за 50 минути. Важно е езикът да не е говежди. 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Отдавна чакам рецептата за патладжаненото пюре:))Благодаря :))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


240 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: