Надиплен хляб с бекон

Дата: 22.01.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
450 г брашно
1 пакетче суха мая (7 г )
200 г пушен бекон на ленти
125 мл прясно мляко
2 яйца
40 г краве масло (+ за намазване)
150 г кашкавал
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. захар
 

Начин на приготвяне:
1
Надиплен хляб с беконМаята се разтваря в затопленото мляко, заедно със захарта.
2
Надиплен хляб с бекон 2Маслото се разтопява.
3
Надиплен хляб с бекон 3Брашното се сипва в купа и в него се оформя кладенче, в което се чукват яйцата и се прибавят шупналата мая, маслото, 50 г настърган кашкавал и солта.
4
Надиплен хляб с бекон 4Замесва се меко и еластично тесто, което се поставя в набрашнена купа, поръсва се с брашно, покрива се с прозрачно фолио и се оставя да втаса, докато удвои обема си
5
Надиплен хляб с бекон 5Беконът се слага в тава с незалепващо покритие и се пече около 10 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
6
Надиплен хляб с бекон 6Оставя се върху кухненска хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.
7
Надиплен хляб с бекон 7След това се нарязва.
8
Надиплен хляб с бекон 8Тестото се разточва върху набрашнен плот на кора с дебелина от 1 см и се намазва с масло.
9
Надиплен хляб с бекон 9Поръсва се с бекона и останалия настърган кашкавал.
10
Надиплен хляб с бекон 10Реже се на квадрати, които се поставят по четири, един върху друг.
11
Надиплен хляб с бекон 11Във форма терин се слага намокрена пергаментова хартия и вътре една до друга вертикално се подреждат купчинките тесто. Хлябът се оставя да втаса повторно за около 1 час.
12
Надиплен хляб с бекон 12Намазва се с разтопено масло и се пече 30 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.

Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

04.07.2017
Този хляб се прави доста често в нашето семейство и вкуса винаги е превъзходен.
12.
Изпрати
лично съобщение

19.01.2017
Страшно вкусен хляб !
11.
Изпрати
лично съобщение

21.05.2015
Невероятно вкусен хляб!
10.
Изпрати
лично съобщение

01.05.2015
Страхотна рецепта! Хареса се на цялото ми семейство! Благодаря!
9.
Изпрати
лично съобщение

01.02.2015
Много пухкав и богат на вкусове хляб! Страхотен ни се получи:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


215 ДУШИ ОНЛАЙН
Денислава се регистрира в сайта.
Лъки коментира рецептата Вегански таратор
Tania Kisiova се регистрира в сайта.
Женя Захариева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта