Лахмаджун

Пица по турски
Източник: Бон Апети
Дата: 27.04.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
300 г брашно
150 мл вода
1 с. л. зехтин
1 пакетче суха мая
1 щипка захар
1/2 ч. л. сол

за гарниране:
500 г смляно телешко месо
1 зелена чушка
1 червена чушка
3 скилидки чесън
1 глава лук
1/2 връзка магданоз
1 с. л. доматен концентрат
2 ч. л. червен пипер
2 ч. л. кимион
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лахмаджун
Маята се разтваря в 50 мл от водата, заедно със захарта и се оставя да шупне.
2
Лахмаджун 2
Брашното се смесва със солта, зехтина и останалата вода. Сипва се и шупналата мая.
3
Лахмаджун 3
Замесва се меко, гладко тесто, което не трябва да лепне по пръстите.
4
Лахмаджун 4
Оставя се да втаса в купа, покрита с фолио за свежо съхранение.
5
Лахмаджун 5
Чушките и лукът се почистват, нарязват се наедро и заедно с магданоза и смачкания чесън се смилат в блендер – по-наедро, не бива да стават на пюре.
6
Лахмаджун 6
Към каймата се добавят доматеният концентрат, червеният пипер, кимионът и сол на вкус. Размесва се добре, слагат се и накълцаните зеленчуци, отново се разбърква и се оставя в хладилник за 1 час.
7
Лахмаджун 7
Фурната се загрява на 240 градуса. Тестото се разделя на 8 части, всяка се разточва върху набрашнен плот на много тънък кръг и се поставя върху хартия за печене. Отгоре се разпределя каймата и хубаво се притиска с пръсти.
8
Лахмаджун 8
Поставят се в тавата, заедно с хартията и се изпичат последователно, докато тестото стане хрупкаво – около 5 минути всяка.



Съвет:
По желание Лахмаджун се сервира с резени лимон, лют пипер или свежа салата, сироп от нар и чаша айрян.
Подобни рецепти:
Коментари (16)
16.
Изпрати
лично съобщение

01.05.2020
Невероятно вкусно, но питките ми някак не се получиха толкова големи.
15.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2020
Перфектно и леко за хапване!
14.
Изпрати
лично съобщение

01.05.2017
Много вкусно се получи. Добавих малко лют сос с чипотле и пропуснах магданоза, защото нямах.
13.
Изпрати
лично съобщение

22.12.2015
Добавих люта чушка и 100г агнешка кайма, много вкусно се получи!
12.
Изпрати
лично съобщение

08.07.2015
Аз приготвих тестото в машина за хляб. Много лесно и много вкусно стана.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Йорданка Стоянова се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Битербален
Александра Герасимова се регистрира в сайта.
zenata коментира рецептата Торта с бадеми и кайсии
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: