Пролетни рулца

Свежи зеленчуци, с леко пикантен вкус, завити в оризови кори
Източник: Бон Апети
Дата: 06.09.2011
Пролетни рулца
 
Необходими продукти:
1 пакет оризовите кори (15 броя)
1 глава лук
50 г пресен джинджифил
2 скилидки чесън
2 чушки (зелена и червена)
1/2 тиквичка
150 г соеви кълнове
50 мл олио
40 мл светъл соев сос
25 мл сусамово олио
1 щипка натриев глутамат
1 с. л. нишесте



Начин на приготвяне:
1
Пролетни рулца

Олиото се сгорещява и в него се запържват нарязаният наситно лук, настърганият пресен джинджифил и скилидките чесън, също настъргани.


2
Пролетни рулца 2

Прибавят се нарязаните на жулиен чушки и тиквичка, соевите кълнове и натриевият глутамат.

 


3
Пролетни рулца 3

Наливат се соевият сос, сусамовото олио и разтвореното в малко вода нишесте.


4
Пролетни рулца 4

Плънката се разпределя в предварително потопени във вода и поставени върху влажна кърпа оризови кори.


5
Пролетни рулца 5

Завиват се рулца, както се завиват сарми. 


6
Пролетни рулца 6

Пържат се на маслена баня, изваждат се върху хартия, за да се отцедят от излишната мазнина и се поднасят със соев сос.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

11.11.2017
Хрупкави и ароматни!
3.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2015
Нели, оризови кори можеш да купиш от магазините на по-големите търговски вериги (например магазини ХИТ в София) или от специализираните магазини за азиатски продукти (наример магазин за китайски стоки Лиу в София, на ул. Пиротска № 18).
2.
Изпрати
лично съобщение

26.01.2015
:)
1.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2015
Бихте ли ми казали откъде мога да си купя оризови кори?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: