Кюфтета от броколи с бял сос

Тук подхождаме здравословно и приготвяме броколите на пара, а кюфтенцата печем във фурна.
Източник: Бон Апети
Дата: 16.03.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г броколи
300 г кашкавал
3 яйца
2 скилидки чесън
1 ч. ч. галета
1 щипка сухо чили без семки
1 щипка риган
1 с. л. сусам
сол и черен пипер на вкус

за соса:
2 с. л. брашно
2 с. л. краве масло
100 мл зеленчуков бульон
100 мл животинска сметана
сокът от 1 лимон
1 жълтък
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Кюфтета от броколи с бял сос

Броколите се накъсват на розички и се сваряват на пара. След това се нарязват надребно.

 


2
Кюфтета от броколи с бял сос 2

Кашкавалът се настъргва.  Сусамът се запича на сух тиган. Чесънът се прави на паста с малко сол.

 


3
Кюфтета от броколи с бял сос 3

В купа се разбиват яйцата и към тях се добавят всички останали продукти – настърганият кашкавал, броколите, галетата, сол, черен пипер, ригана, сусамът и чилито.

 


4
Кюфтета от броколи с бял сос 4

Оформят се малки кюфтета и се подреждат в тава с незалепващо покритие или върху хартия за печене. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 25 минути.

 


5
Кюфтета от броколи с бял сос 5

В касерола се разтопява маслото за соса и в него се запържва брашното. Малко по малко се налива топлият бульон, след това по същия начин се налива затоплената сметана. Съдът се сваля от огъня.

 


6
Кюфтета от броколи с бял сос 6

Жълтъкът се разбива със сока от лимон и се добавя към соса. Овкусява се със сол и черен пипер, и се разбърква. Кюфтенцата се поднасят със соса.


 




Съвет: От тези продукти се получават 30 кюфтенца, предвидени са по 5 във всяка порция.


Подобни рецепти:
Коментари (15)
15.
Изпрати
лично съобщение

11.05.2021
Станаха чудесни. Вместо соса от рецептата, направих друг - кисело мляко, майонеза и копър.
14.
Изпрати
лично съобщение

21.11.2020
Много вкусни кюфтенца, но соса на нас специално не ни харесва в комбинация с броколите.
13.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2016
Станаха вкусни. 1 ч.ч. галета колко грама е? Каква препоръчвате? Използването на домашна - хляб, минал през кухненския робот? Приблизително колко време готвим броколите на пара? Чесънът в сместа ли се слага, тъй като няма информация за него, след смачкването му.
12.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2015
Ето снимка и на нашите кюфтенца:
11.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2015
Получиха се супер са
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



106 ДУШИ ОНЛАЙН
Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
Жанет Желязкова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: