Мързеливи вареники с крем фреш

Истинските вареники са украински специалитет и представляват кнедли с плънка. Приготвянето им изисква време и търпение. Ние представяме техен мързелив вариант и ги поднасяме със сметанов крем и див лук
Източник: Бон Апети
Дата: 02.11.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
220 г брашно
10 г царевично нишесте
1 яйце (размер L)
220 г сирене „Рикота“
1/4 ч. л. сол
50 мл зехтин
брашно за размесване

за бързия крем фреш:
1/2 ч. ч. заквасена сметана
1/4 ч. ч. животинска сметана
1/4 връзка див лук
1 щипка сол



Начин на приготвяне:
1
Мързеливи вареники с крем фреш

В купа с помощта на дървена лъжица се разбъркват яйцето, рикотата и солта, до хомогенизиране.


2
Мързеливи вареники с крем фреш 2

В купата се добавят брашното и нишестето и продължава да се бърка, докато се получи тесто. Изважда се върху набрашнен плот, поръсва се с малко брашно и се меси, докато спре да се лепи по пръстите. 

 


3
Мързеливи вареники с крем фреш 3

Разделя се на четири части и от всяка четвъртинка се оформят 4 тънки фитила с диаметър 1 см. 


4
Мързеливи вареники с крем фреш 4

С шпатула се изрязват вареники (като ньоки). Поръсват се брашно, след това се изтупват от излишното.


5
Мързеливи вареники с крем фреш 5

Варят се в подсолена вода, докато изплуват на повърхността, и след това се изплакват със студена вода. Изваждат се върху кухненска хартия, леко да се подсушат.


6
Мързеливи вареники с крем фреш 6

Запържват се за закратко в половината зехтин, докато станат златисти. 


7
Мързеливи вареники с крем фреш 7

Изваждат се, посоляват се и се поливат с останалия зехтин.

 


8
Мързеливи вареники с крем фреш 8

Животинската сметана за крема се разбива и когато започне да се сгъстява, към нея се добавят заквасената сметана, солта и нарязан наситно див лук. Разбърква се.


9
Мързеливи вареники с крем фреш 9

Варениките се сервират с крема.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

06.09.2022
Изядохме ги, докато се сетя да ги снимам. Страхотни!
1.
Изпрати
лично съобщение

19.04.2018
Вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: