Апетитка от червено цвекло

Дата: 01.11.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг червено цвекло (7–8 малки глави)
1 корен хрян
1/2 ч. ч. червено вино
50 мл бял винен оцет
60 г кафява захар
1 ч. л. сух лук
1 ч. л. сух чесън
1 ч. л. пипер меланж
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Апетитка от червено цвекло
Червеното цвекло се измива. Всяка глава се слага върху лист алумуниево фолио и се залива с малко зехтин. 


2
Апетитка от червено цвекло 2
Завива се и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 1 час и 15 минути. 


3
Апетитка от червено цвекло 3
След това се обелва и се настъргва на ситно ренде. 


4
Апетитка от червено цвекло 4
Хрянът се обелва и също се настъргва. 


5
Апетитка от червено цвекло 5
Настърганото цвекло се слага в касерола, прибавят се сол, счукания в хаванче пипер меланж, сушените лук и чесън, оцета, захарта и виното. 


6
Апетитка от червено цвекло 6
Прибавя се хрянът, леко се разбърква. Оставя се на котлона да къкри на слаб огън за около 30 минути, като периодично се разбърква. След това се затваря в буркан, издържа в хладилник до месец.


 


 


Съвет: От тези продукти ще напълните 1 буркан от 400 мл.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Стахотна рецепта,препоръ4вам я ,правя я постоянно !!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


169 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта