Печени чеснови картофи

Само с няколко движения, тези картофи се превъщат в перфектна гарнитура
Източник: Бон Апети
Дата: 14.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
5–6 картофа (средно големи, с тънка кора, млади)
3 скилидки чесън
30 г краве масло
2 с. л. зехтин
морска сол на вкус
черен пипер по желание


Начин на приготвяне:
1
Печени чеснови картофи

Картофите се измиват много добре. Слагат се върху дъска и се правят напречни прорези през 3–4 мм, почти до края на зеленчуците,


2
Печени чеснови картофи 2

Чесънът се нарязва на тънки филийки и се поставя в прорезите. Отгоре се слага парче масло, напръсква се със зехтин и се поръсва с морска сол и черен пипер, пожелание.

 


3
Печени чеснови картофи 3

Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 50 минути (зависи от големината на картофите). Поднасят се веднага.


Подобни рецепти:
Коментари (17)
17.
Изпрати
лично съобщение

21.05.2021
Пробвах тази рецепта, обаче не ми се получи.
16.
Изпрати
лично съобщение

30.01.2019
Бързо, лесно и ужасно вкусно. Благодаря.
15.
Изпрати
лично съобщение

23.09.2017
Лесна рецепта за вкусни картофи. Определено зе я приготвям често.
14.
Изпрати
лично съобщение

13.06.2016
А червеният пипер и пресният копър са чудесен завършек на ястието!
13.
Изпрати
лично съобщение

13.06.2016
Много вкусни и без никакво усилие приготвени!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


150 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: