Печени чеснови картофи

Дата: 20.10.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
5–6 картофа (средно големи, с тънка кора, млади)
3 скилидки чесън
30 г краве масло
2 с. л. зехтин
морска сол на вкус
черен пипер по желание
 

Начин на приготвяне:
1
Печени чеснови картофи
Картофите се измиват много добре. Слагат се върху дъска и се правят напречни прорези през 3–4 мм, почти до края на зеленчуците,


2
Печени чеснови картофи 2
Чесънът се нарязва на тънки филийки и се поставя в прорезите. Отгоре се слага парче масло, напръсква се със зехтин и се поръсва с морска сол и черен пипер, пожелание.

 


3
Печени чеснови картофи 3
Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 50 минути (зависи от големината на картофите). Поднасят се веднага.


Подобни рецепти:
Коментари (14)
14.
Изпрати
лично съобщение

13.06.2016
А червеният пипер и пресният копър са чудесен завършек на ястието!
13.
Изпрати
лично съобщение

13.06.2016
Много вкусни и без никакво усилие приготвени!
12.
Изпрати
лично съобщение

22.07.2015
Картофите се получиха чудесно
11.
Изпрати
лично съобщение

22.08.2014
Ще пробвам задължително! Много добра идея, благодаря!
10.
Изпрати
лично съобщение

22.08.2014
Добавих червен пипер и риган. Стана перфектно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


261 ДУШИ ОНЛАЙН
Жени се регистрира в сайта.
Anton Antonov се регистрира в сайта.
Maria Trencheva се регистрира в сайта.
Ivan Georgiev се регистрира в сайта.
Vania Ilinova се регистрира в сайта.
Michaela Zografova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта