Печени чеснови картофи

Дата: 20.10.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
5–6 картофа (средно големи, с тънка кора, млади)
3 скилидки чесън
30 г краве масло
2 с. л. зехтин
морска сол на вкус
черен пипер по желание
 

Начин на приготвяне:
1
Печени чеснови картофи
Картофите се измиват много добре. Слагат се върху дъска и се правят напречни прорези през 3–4 мм, почти до края на зеленчуците,


2
Печени чеснови картофи 2
Чесънът се нарязва на тънки филийки и се поставя в прорезите. Отгоре се слага парче масло, напръсква се със зехтин и се поръсва с морска сол и черен пипер, пожелание.

 


3
Печени чеснови картофи 3
Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 50 минути (зависи от големината на картофите). Поднасят се веднага.


Подобни рецепти:
Коментари (15)
15.
Изпрати
лично съобщение

23.09.2017
Лесна рецепта за вкусни картофи. Определено зе я приготвям често.
14.
Изпрати
лично съобщение

13.06.2016
А червеният пипер и пресният копър са чудесен завършек на ястието!
13.
Изпрати
лично съобщение

13.06.2016
Много вкусни и без никакво усилие приготвени!
12.
Изпрати
лично съобщение

22.07.2015
Картофите се получиха чудесно
11.
Изпрати
лично съобщение

22.08.2014
Ще пробвам задължително! Много добра идея, благодаря!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Вилдан Кьосова се регистрира в сайта.
Нина Шевченко се регистрира в сайта.
AP се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Хумус с тиква и розмарин
Боян Георгиев се регистрира в сайта.
Avror публикува рецептата Торта Наполеон
Ваня Колева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта