Суров шоколадов сладкиш с авокадо

Вегански десерт
Източник: sailvegan
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 24.09.2017
Суров шоколадов сладкиш с авокадо
 
Необходими продукти:
за основата:
150 г сурово кашу
150 г сурови бадеми
150 г сурови орехи
2 с. л. ленено семе
250 г фурми
1 шушулка ванилия (или 2 ч. л. течна)

за шоколадовия мус:
2 бр. авокадо
100 г какаово масло
70 г какао на прах
3-4 с. л. мед
1 шушулка ванилия
1 щипка хималайска сол
1 щипка лют червен пипер (по желание)


Начин на приготвяне:
1
Смилате всички продукти за основата в блендер и разстилате сместа в намазнена (или застлана с хартия за печене) форма за сладкиши, като притискате.
2
Сложете в хладилник, докато приготвите шоколадовия мус, като смесите и пасирате посочените продукти.

3
Нанесете муса върху основата и покрийте десерта с фолио за свежо съхранение.
4
Оставете сладкиша в хладилник за няколко часа или за 30 минути във фризер, след което е готов за консумация.

Да ви е сладко!

Съвети:
Аз използвах сурово и предварително накиснато за 4 часа кашу, но не е задължително. Може да залеете кашуто с гореща вода за 5-10 минути, преди да го смелите.

Ако не разполагате с някой от продуктите (като например кашу или фурми), винаги може да използвате други ядки или семена, а плодовете може да замените със сушени сини сливи и червени боровинки.

В сместа за основата може да добавите настърган черен шоколад или рожков - според вкусовите предпочитания.

Ако искате горният пласт да стане по-пухкав, може да добавите крем от кокосово мляко (предварително сложете кутията в хладилник, за да може кремът да се отдели от течността и да е по-лесен за употреба).

Може да гарнирате по избор – аз предпочитам пресни плодове, кора от цитруси (лайм, лимон или портокал) и кокосов крем.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


166 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: