Свински ребра с печени картофи

Богато и засищащо ястие с ароматен сос
Източник: Бон Апети
Дата: 22.09.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг свински ребра (2 цели парчета)
1 глава лук
500 мл светла бира
сол и черен пипер на вкус

за соса:
200 мл домати от консерва (пасирани)
70 мл тъмен соев сос
1 с. л. кафява захар „Мусковадо“
1 ч. л. сух чесън
1/2 ч. л. лют червен пипер
1 ч. л. кориандър
20 г краве масло

за картофите:
8 средно големи картофа
2 стръка розмарин
80 г краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свински ребра с печени картофи
Лукът се нарязва наситно и се изсипва в тава.
2
Свински ребра с печени картофи 2
Върху него се слагат ребрата.
3
Свински ребра с печени картофи 3
Овкусяват се със сол и черен пипер, заливат се с бирата, покриват се с капак и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност – около 1 час и 30 минути
4
Свински ребра с печени картофи 4
Картофите за гарнитурата се измиват добре и без да се белят се надупчват с дървено шишче.
5
Свински ребра с печени картофи 5
Върху всеки картоф се слага бучка масло, овкусяват се със сол, черен пипер и листенца розмарин. Увиват се в алуминиево фолио и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна, заедно с ребрата, докато омекнат – около 1 час и 30 минути.
6
Свински ребра с печени картофи 6
Сосът се приготвя като в касерола се смесват доматите, сухият чесън, кориандърът, соевият сос, лютият червен пипер и захарта, и се готви на слаб огън, докато се сгъсти.
7
Свински ребра с печени картофи 7
Оттегля се от огъня и се добавя маслото.
8
Свински ребра с печени картофи 8
Готовите ребра се изваждат, намазват се с част от соса и след това се запичат в предварително загрята на 220 градуса фурна, докато се зачервят.
9
Свински ребра с печени картофи 9
Поднасят се със останалия сос и картофите.
Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2023
Сосът е пристрастяващ, много пъти съм правила барбекю сосове, но този вкус е който съм очаквала да открия. На мен ми донесоха поръчаните ребра с няколко см шарено месо под тях, реших да не го отделям, което ми увеличи времето за печене и пак в тавата ми остана поне литър течност, може би ако я изстудя и отделя мазнината, ще стане добър бульон? Благодаря за рецептата!
11.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2022
Супер вкусно!
10.
Изпрати
лично съобщение

05.04.2021
Получи се вкусно, а картофите бяха уникални. Единствено соса не ми допадна много . Една идея по-солен беше за мен от желаното.
9.
Изпрати
лично съобщение

18.12.2017
Ребрата станаха много вкусни, приготвени по този начин, а картофките гарнирах със сос от заквасена сметана и кисело мляко.
8.
Изпрати
лично съобщение

21.03.2016
Бистра, вместо бира можеш да използваш бяло вино или пилешки бульон, но и в двата случая не можем да ти гарантираме същия резултат.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


152 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: