Свинско печено с ароматна кора

Истинска празнична рецепта
Източник: Бон Апети
Дата: 27.12.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,4 кг свински врат (цяло парче)
200 мл бяло вино
1 глава лук
1 морков

за ароматната кора:
70 г сушени ябълки (сочни)
50 мл бренди
100 г орехи
3 скилидки чесън
50 г ретро горчица
1/2 ч. л. сухо чили
1 стрък пресен чесън
3 стръка прясна мащерка
100 мл течна животинска сметана
1 ч. л. маринован зелен пипер на зърна
сол и черен пипер на вкус

за гарнитурата:
1 глава целина (около 1 кг)
50 г краве масло
200 г киноа
1 с. л. лимонов сок
1 стрък мащерка
1 с. л. мед
1 ч. л. горчица
4 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус

Бон Апети препоръчва:


Начин на приготвяне:
1
Свинско печено с ароматна кора
Залейте ябълките с 50 мл гореща вода и брендито и ги оставете за 10 минути да набъбнат.
2
Свинско печено с ароматна кора 2
Смелете в блендер чесъна, орехите, горчицата, чилито, листата от розмарина и мащерката, солта и черния пипер. Прибавете отцедените ябълки, зеления пипер и сметаната и отново разбийте.
3
Свинско печено с ароматна кора 3
Намажете месото с ароматната смес и оставете за една нощ в хладилник.
4
Свинско печено с ароматна кора 4
Загрейте фурната на 180 градуса (с вентилатор). Сложете месото в тава, добавете нарязаните на едро лук и морков, налейте виното и покрийте с алуминиево фолио. Печете 1 час, отстранете фолиото и запечете за още поне 30 минути. Охладете леко. Нарежете сервирайте.
5
Свинско печено с ароматна кора 5
За гарнитурата обелете целината и я нарежете на кубчета. Загрейте маслото в тиган. Сложете целината, добавете лимоновия сок, мащерката, горчицата, меда, сол и пипер и разбъркайте. Налейте 100 мл вода и похлупете. Гответе, докато остане леко хрупкава в средата.
6
Свинско печено с ароматна кора 6
Сварете киноата в подсолена вода и я отцедете. Разбъркайта я с готовата целина и наситнения магданоз.
7
Свинско печено с ароматна кора 7
Поднесете месото с гарнитурата.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.12.2020
Месото стана доста сухо без мазнина. Не бих повторила.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: