Свинско с патладжани

Засищащо основно
Източник: Бон Апети
Дата: 19.08.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг свински врат
100 г бекон
3 скилидки чесън
2 белени домата
1 средно голям патладжан
1 червена чушка
1 глава лук
2 стръка пресен лук
30 мл зехтин
2 ч. л. чили на люспи (без семки)
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинско с патладжани
Месото и патладжанът се нарязват на едри кубчета.
2
Свинско с патладжани 2
Чесънът, лукът, чушката и доматите се нарязват на ситно.
3
Свинско с патладжани 3
Беконът се нарязва на ситни кубчета и се слага в студен съд.
4
Свинско с патладжани 4
Загрява се и се запържва, докато стане златист и отдели мазнината си.
5
Свинско с патладжани 5
Добавят се месото и зехтинът. Щом месото стане златисто, се прибавят лукът и чесънът.
6
Свинско с патладжани 6
Когато и те се запържат, се слага патладжанът. Поръсва се със сол, черен пипер и чили.
7
Свинско с патладжани 7
Прибавят се доматите и чушката и ястието се готви около час под капак на тих огън. При необходимост се налива малко вода.
8
Свинско с патладжани 8
Когато остане на мазнина, се маха от огъня, поръсва се с нарязан на едро пресен лук и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: