Свинско с портокали и маслини

Апетитен аламинут
Източник: Бон Апети
Дата: 02.03.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 свински бонфилета (общо 600 г)
100 мл бяло вино
100 г маслини „Каламата“ (без костилки)
2 скилидки чесън
1 портокал
1 с. л. зехтин
1 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус

за гарнитурата:
600 г зелен боб (кенийски)
40 г краве масло
2 скилидки чесън
4 стръка магданоз
1 с. л. сок от лимон
кората от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Свинско с портокали и маслини
Кората на портокала се настъргва, а сокът му се изстисква.
2
Свинско с портокали и маслини 2
Чесънът се пюрира заедно с настърганата портокалова кора, 1–2 с. л. от портокаловия сок, зехтина, ригана, сол и черен пипер.
3
Свинско с портокали и маслини 3
Месото се почиства от ципите и в него се правят малки прорези. Намазва се с чесновата паста.
4
Свинско с портокали и маслини 4
Слага се в тава и се овкусява със сол и черен пипер. Наливат се виното и останалият портокалов сок, добавят се и маслините, разполовени по дължина.
5
Свинско с портокали и маслини 5
Пече се 20–25 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
6
Свинско с портокали и маслини 6
Преди да се нареже, се оставя да почине 10 минути.
7
Свинско с портокали и маслини 7
Зеленият фасул се бланшира в кипяща, подсолена вода. След това се охлажда във вода с лед.
8
Свинско с портокали и маслини 8
Маслото се загрява и фасулът се сотира в него за кратко. Добавят се чесънът и настърганата кора от лимона и след 1–2 минути се дърпа от котлона.
9
Свинско с портокали и маслини 9
Овкусява се с лимоновия сок и се поръсва с магданоз. Посолява се и се подправя с черен пипер.
10
Свинско с портокали и маслини 10
Месото се поднася с фасула и соса от печенето.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

10.05.2018
Добре се получи. Някой ден ще го сготвя отново.
3.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2018
Много вкусно стана, единствено портокалът беше малко в повече. Много е важно месото да се остави наистина 10 минути след печенето, получи се много ароматно и сочно. А рецептата за фасул е лесна, но много сполучлива!
2.
Изпрати
лично съобщение

20.03.2018
Много е вкусно ..
1.
Изпрати
лично съобщение

14.03.2018
При мен месото стана сухо, но иначе беше добре. Приятелят ми си сипа втора порция.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
Joanna Marina Mihailova се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кейк с ананас и кокос
Цвети се регистрира в сайта.
Ники публикува рецептата Кавърма с пилешко
Stefka Lazarova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: