Сьомга със сос от каперси

Гост: Никола Анастасов
Източник: Бон Апети
Дата: 01.12.2001
Сьомга със сос от каперси
 
Необходими продукти:
2 филета от сьомга (около 300 г)
1 стрък праз
1 ч. бяло вино
1/2 ч. сметана
2 с. л. лимонов сок
2 с. л. олио
1 с. л. зехтин
1 с. л. каперси


Начин на приготвяне:
1
Сьомга със сос от каперси
Филетата се осоляват и се поръсват с лимонов сок. Поставят се върху решетка в тава и се пекат в предварително загрята до температура 200 градуса фурна по 10 минути от всяка страна.
2
Сьомга със сос от каперси 2
Бялата част на праза се нарязва на много ситно и се запържва в сгорещен зехтин за 1 1/2 минута. Прибавят се каперсите и след като се запържат, се разрежда с бяло вино.
3
Сьомга със сос от каперси 3
Слага се щипка сол и се оставя на по-силен огън, за да се изпари виното.
Когато сосът е почти готов, се добавя течна сметана и се оставя да кипне. Подправя се с малко черен пипер и 3-4 стръка ситно нарязан копър.
4
Сьомга със сос от каперси 4
Сервира се, като филетата се поставят в чиния и се заливат със соса. Декорира се със стръкчета копър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: