Телешка яхния с бамя

Източник: Бон Апети
Дата: 16.09.2002
Телешка яхния с бамя
 
Необходими продукти:
1 кг бамя
500 г телешки обезкостен врат
2 скилидки чесън
2 домата
1 глава лук
1 к. ч. олио
2 с. л. оцет
1 ч. л. червен пипер
сол
2-3 с. л. брашно
2-3 щипки чубрица
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. сол
черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Телешка яхния с бамя
Продуктите за панировката се смесват в купа. Месото се нарязва на късчета, овалва се в панировката и се запържва в силно сгорещено олио. Прибавя се нарязаният наедро лук и ястието се задушава 10-15 минути на тих огън под капак.
2
Телешка яхния с бамя 2
Подправя се със сол и червен пипер, залива се с 1 1/2 ч. ч. гореща вода и се задушава още 40-50 минути.
3
Телешка яхния с бамя 3
Прибавят се почистената и измита бамя и настърганите домати. Налива се вода, колкото да покрие продуктите. Задушава се 15-20 минути. Накрая се залива с предварително смесени счукан чесън, сол и оцет.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: