Пълнени гризини

Те засищат стомаха при внезапен пристъп на глад, забавляват небцето, докато стане готово основното ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 17.06.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г бяло брашно тип „00“
1 пакетче суха мая
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1 с. л. зехтин
1 с. л. сух риган
250 мл топла вода
250 г сирене „Моцарела“
40 г сирене „Пармезан“
1 яйце
самардала
брашно



Начин на приготвяне:
1
Пълнени гризини

В купа се смесват брашното, маята, захарта, солта, зехтина и топлата вода.

 


2
Пълнени гризини 2

Замесва се меко тесто, което не трябва да се лепи по пръстите. Поставя се в купа, поръсена с брашно, отгоре също се поръсва, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса.

 


3
Пълнени гризини 3

После се разточва на правоъгълник върху на брашнен плот. От него се режат лентички и върху всяка се поставя от нарязаната на пръчици моцарела.

 


4
Пълнени гризини 4

Поръсва се със самардала и гризините се затварят, като първо късите страни се сгъват навътре, след това двете дълги така, че сиренето да не изтече при печенето. Гризини се поставят в тава, покриват се с кърпа и се оставят за 30 минути да починат.

 


5
Пълнени гризини 5

След това се намазват с разбито яйце, поръсват се с настъргания пармезан и с риган.

 


6
Пълнени гризини 6

Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 25 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

29.03.2014
Невероятно вкусни,бързи за приготвяне! Аз ги направих с обикновено краве сирене. а отгоре ги поръсих с ким и малко морска сол, тъй като в момента нямах моцарела и пармезан. И сега- веднага в любими!!!
2.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2014
Влиза в любими ,ще се пробва
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Колко грама е вашето пакетче мая ?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: