Телешки сарми с бирен сос

Белгийският вариант на нашенските касапски сарми
Източник: Бон Апети
Дата: 17.10.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г телешка кайма
400 г телешки вайсбрат
1 глава лук
1 скилидка чесън
1/2 връзка магданоз
1 стрък салвия
375 мл белгийска светла бира
1 с. л. сос „Уорчестър“
6 с. л. краве масло
3 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешки сарми с бирен сос
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват до златисто в 2 с. л. зехтин.
2
Телешки сарми с бирен сос 2
В купа се смесват каймата, сосът „Уорчестър“, запържените лук и чесън, наситненият магданоз, сол и черен пипер на вкус.
3
Телешки сарми с бирен сос 3
Телешкият вайсбрат се реже на много тънки филийки.
4
Телешки сарми с бирен сос 4
Ако е нужно, се покриват с прозрачно фолио и се изтъняват още малко с точилка.
5
Телешки сарми с бирен сос 5
Овкусяват се от двете страни със сол и черен пипер.
6
Телешки сарми с бирен сос 6
Върху всяка филийка месо се поставя от каймата.
7
Телешки сарми с бирен сос 7
Завиват се рула.
8
Телешки сарми с бирен сос 8
Маслото се сгорещява с останалия зехтин в дълбок тиган с капак.
9
Телешки сарми с бирен сос 9
Месните сарми се пържат от всички страни до златисто.
10
Телешки сарми с бирен сос 10
Поръсват се с листенцата салвия.

11
Телешки сарми с бирен сос 11
Налива се бирата.
12
Телешки сарми с бирен сос 12
Похлупва се и се готви, докато месото омекне – около 1 час и 30 минути. Сармите се поднасят със соса от готвенето и гарнитура по желание.



Съвет:
За да не се разтворят при пърженето, може да забодете месните рула с клечки за зъби.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: