Телешко задушено по италиански

Източник: Бон Апети
Дата: 19.10.2001
Телешко задушено по италиански
 
Необходими продукти:
800 г телешки бут без кости
1 глава лук
3 скилидки чесън
2 с. л. доматено пюре
2 с. л. сметана
5 с. л. зехтин
1 стрък пресен босилек (1 ч. л. сух)
1 стрък пресен риган (1 ч. л. сух)


Начин на приготвяне:
1
Телешко задушено по италиански
Месото се нарязва на малки хапки и се подправя с черен пипер и сол. Запържва се в зехтин до зачервяване.
2
Телешко задушено по италиански 2
Прибавят се нарязани надребно лук и чесън.
3
Телешко задушено по италиански 3
Месото се задушава под капак до изпаряване на течността, след което се налива чаша гореща вода и се оставя на котлона още 40-50 минути.
4
Телешко задушено по италиански 4
Доматеното пюре се разрежда с чаша хладка вода и се прибавя към месото заедно с подправките.
5
Телешко задушено по италиански 5
Задушава се 10-15 минути. Накрая се прибавя сметаната и ястието се оттегля от огъня.
СЪВЕТ: За гарнитура се сваряват макарони, заливат се със сос и се сервират заедно с месото.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: