Тиква с орехи и сушени плодове

Източник: Bilqna Vladimirova Vladova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 25.03.2018
Тиква с орехи и сушени плодове
 
Необходими продукти:
10 шайби тиква (сорт „Цигулка“)
10 с. л. захар
5 к. л. канела
1 ч. ч. вода
10 сушени сливи (без костилки)
50 г сушени боровинки
10 разполовени орехови ядки (пеперудки)


Начин на приготвяне:
1
Шайбите тиква се подреждат една до друга в тава за печене. Всяко парче се надупчва с вилица на 3-4 места и се поръсва с по 1 с. л. кристална захар и 1/2 к. л. канела.


2
Водата се налива в тавата и тиквата се пече около 40 минути в загрята на 200 градуса фурна.


3
Изважда от фурната и върху всяко парче се слага по 1 сушена слива и по 1 орехова ядка, и се поръсва със сушени боровинки.


4
Тиквата се пече още десет минути. Сервира се леко изстинала.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: