Токачка с печени кестени

Източник: Бон Апети
Дата: 09.11.2011
Токачка с печени кестени
 
Необходими продукти:
1 токачка (пиле)
500 г картофи
3 скилидки чесън
200 г кафяви печурки
200 г сварени кестени
1 лимон
2 дафинови листа
2 стръка мащерка
3 с. л. зехтин

за соса:
150 мл бяло вино
150 мл пилешки бульон
1 с. л. желе от къпини (малини)
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Токачка с печени кестени

Токачката се посолява отвън и отвътре. Лимонът се разрязва надве и се поставя във вътрешността й заедно с дафиновите листа и 1 стрък мащерка.


2
Токачка с печени кестени 2

Птицата се поставете в дълбока тава, залива се с малко зехтин и се пече в предварително загрята на 190 градуса фурна за 15 минути.


3
Токачка с печени кестени 3

Картофите се обелват и се нарязват наедро. Смесват се с листата от останалата мащерка, чесъна и останалия зехтин, малко сол и черен пипер.


4
Токачка с печени кестени 4

Картофите се подреждат около токачката. Тавата се връща във фурната за още 45 минути.


5
Токачка с печени кестени 5

След това в тавата се прибавят обелените гъби и кестените. Разбърква се и се пече още 15 минути.


6
Токачка с печени кестени 6

Зеленчуците се подреждат в затоплено плато и по средата се слага птицата. Оставя се на топло до приготвянето на соса и поднасянето.


7
Токачка с печени кестени 7

В касерола се кипват виното и бульона.


8
Токачка с печени кестени 8

Добавя се желето и се бърка, докато желето се разтвори и сосът се посгъсти. Ако е необходимо, се добавя сол.


9
Токачка с печени кестени 9

Накрая се прибавя соса от печенето на токачката, прецежда се с цедка и се прехвърля в сосиера.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
А откъде мога да купя токачка?:)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Много ми допадна рецептата.Скоро купих токачка ,непременно ще пробвам!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


266 ДУШИ ОНЛАЙН
Краси Петрова се регистрира в сайта.
PetarPetrov се регистрира в сайта.
вальо се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: